Odbor technické normalizace navrhuje zřízení TNK Potraviny.
Odbor technické normalizace po dohodě se zainteresovanými stranami navrhuje zřízení technické normalizační komise TNK Potraviny.
Navrhovaná oblast působnosti TNK:
CEN/TC 275 Analýza potravin – Horizontální metody
CEN/TC 302 Mléko a mléčné výrobky – Metody odběru vzorků a analýzy
CEN/TC 307 Olejnatá semena, rostlinné a živočišné tuky a oleje a jejich vedlejší produkty – Metody odběru vzorků a analýzy
CEN/TC 338 Cereálie a cereální produkty
ISO/TC 34 Potravinářské výrobky
ISO/TC 54 Éterické oleje
Normalizace metod pro stanovení a průkaz jednotlivých složek potravin (včetně přídatných látek, reziduí a kontaminantů) fyzikálními, chemickými, fyzikálně-chemickými a biochemickými metodami včetně metod vzorkování, normalizace metod mikrobiologické analýzy. Z oblasti působnosti TNK jsou vyloučeny systémy managementu bezpečnosti potravin.
Hlavní úkoly TNK
Hlavním úkolem TNK bude spolupráce na revizích původních ČSN. Dále doporučení způsobu převzetí příslušných evropských a mezinárodních norem do soustavy ČSN a připomínkování návrhů ČSN přejímaných překladem.
Odbor technické normalizace vyzývá organizace z řad všech zainteresovaných stran, které mají zájem v této TNK pracovat, aby nás kontaktovaly nejpozději do 4. března 2015.
Kontaktní osoba:
Ing. Kateřina Hanzlová
Tel: 221 802 196
e-mail: hanzlova@unmz.cz
Copyright 2023 ÚNMZ / design Libor Samec / code i-servis.cz / Podmínky užívání stránek / Prohlášení o přístupnosti